Genomineerden Paul van Vliet Award bekend

30 oktober 2013

De nominaties voor de Paul van Vliet Award 2013 zijn bekend. Uit vijfendertig inzendingen koos de jury voor Stichting Agnes van Leeuwenberch, Stichting Jong010 en Stichting Sport Helpt. De drie genomineerden maken kans op een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000,- voor hun project. De Paul van Vliet Award - een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is bedoeld voor organisaties die zich in Nederland op een bijzondere en vernieuwende manier inzetten voor kinderen.

800 roemenieumluni74927

De prijsuitreiking vindt plaats in de Efteling op de Dag van de Rechten van het Kind, op 20 november. Na presentaties van de genomineerden maakt de jury bekend wie de eerste Paul van Vliet Award in ontvangst mag nemen. De genomineerden zetten zich elk op hun eigen wijze in om de positie van kinderen te verbeteren:

Stichting Agnes van Leeuwenberch
Stichting Agnes van Leeuwenberch biedt met Huize Agnes een tijdelijke opvang aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland verblijven.  Momenteel zwerven deze vrouwen met hun kinderen nog vaak over straat, omdat zij geen gebruik kunnen maken van Nederlandse voorzieningen. De stichting vindt dat deze kwetsbare groep een veilig onderkomen verdient en wil de kinderen (onder andere) de nodige middelen geven om naar school te kunnen met het project ‘Klaar voor een nieuw schooljaar’.

Stichting Jong010
Jong010 is een gratis krant voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar uit Rotterdam. De krant komt maandelijks uit en wordt verspreid via basisscholen. De gedachte achter Jong010 is dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen. De kinderkrant helpt kinderen bij hun taalontwikkeling, zich betrokken te voelen bij de omgeving waarin ze opgroeien en stimuleert ze het beste uit zichzelf te halen.

Stichting Sport Helpt
Stichting Sport Helpt is een stichting in oprichting. Deze stichting van Tim Jenniskens en Rogier Hofman, beide Olympisch hockeyers, wil droomontmoetingen faciliteren voor ernstig zieke kinderen met een topsporter van zijn of haar favoriete sport. Het doel is om dat kind een lach op het gezicht te bezorgen in moeilijke tijden en het de kracht te geven door te zetten. Omdat volgens de stichting ‘elke extra lach een overwinning is’.

 

Efteling2