Start UNICEF Talent Battle voor formaties en bands van middelbare scholen

29 augustus 2013

Voor het eerst organiseert UNICEF Nederland de UNICEF Talent Battle: een talentenjacht voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. Door deel te nemen aan de talentenjacht steunen de muzikale scholieren UNICEFs campagne tegen kindersterfte en maken ze tegelijkertijd kans op exclusieve podiumtijd op poppodia, muziekprijzen én de UNICEF Talent Battle award. Elke middelbare schoolband of –formatie kan meedoen. Inschrijven kan tot 27 september via www.unicef.nl/talentbattle

Muzikale strijd tegen kindersterfte

Tijdens de UNICEF Talent Battle gaan groepen en bands van verschillende middelbare scholen de strijd met elkaar aan. Na een periode van online stemrondes gaan de vierentwintig groepen en bands met de meeste stemmen door naar de voorrondes. Zij spelen in de Bitterzoet in Amsterdam, Ekko in Utrecht of poppodium Supermarkt in Den Haag. Uiteindelijk blijven er negen groepen over die doorgaan naar een grote benefietfinale, op 20 november in Amsterdam. Deze finale wordt gepresenteerd door UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam. De opbrengst ervan gaat volledig naar de kinderrechtenorganisatie.

De winnende groep of band ontvangt de UNICEF Talent Battle award én een prijzenpakket, dat beschikbaar wordt gesteld door partner Bax-shop.nl. Het bestaat uit een professionele studio-opname, een schoolplein take-over met een bekende Nederlandse artiest en een geldbedrag voor nieuwe muziekinstrumenten voor de desbetreffende middelbare school. Ook de Hitkrant is partner van de UNICEF Talent Battle en besteedt aandacht aan de talentenjacht in het magazine.

De UNICEF Talent Battle wordt georganiseerd in het kader van UNICEFs campagne ‘We gaan voor nul’ tegen kindersterfte. Elke dag sterven 19.000 kinderen door oorzaken die vaak eenvoudig te voorkomen zijn. Omdat elk kind dat sterft er één te veel is, vraagt UNICEF aandacht voor het probleem en roept iedereen op om ‘voor nul te gaan’. Tijdens de UNICEF Talent Battle worden de  deelnemende groepen en bands gevraagd zich in te zetten voor de campagne en aandacht te vragen voor de strijd tegen kindersterfte. De opbrengst van de finale van de talentenjacht wordt besteed aan UNICEFs programma’s om kindersterfte te voorkomen.  

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de campagne ‘We gaan voor nul’: www.unicef.nl/wegaanvoornul en voor de UNICEF Talent Battle: www.unicef.nltalentbattle