Unieke website helpt asielzoekerskinderen op weg

20 juni 2013

Kinderen in asielzoekerscentra krijgen vanaf vandaag voor het eerst direct toegang tot informatie over hun situatie. UNICEF Nederland, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children lanceerden tijdens een symposium in het Humanity House in Den Haag de website www.tell-me.nl; een website met informatie over alles wat van belang is in het leven van een kind in een asielzoekerscentrum. Tot nu toe schoot die informatievoorziening ernstig tekort.

800 tellme

Werkgroep Kind in azc:

www.tell-me.nl
Op de website vinden kinderen, ouders, professionals en geïnteresseerden informatie over alles wat van belang is in het leven van een kind in een asielzoekerscentrum. Het is de eerste website in Nederland die asielzoekerskinderen centraal stelt. In woord en beeld wordt niet alleen algemene informatie gegeven, maar ook heel specifieke.  Zo is er voor elk azc een antwoord te vinden op de vraag of er speciale activiteiten voor kinderen in de buurt zijn, waar het dichtstbijzijnde zwembad is en of er bijvoorbeeld een bus in de buurt is. Bovendien kunnen kinderen op de site over uiteenlopende onderwerpen vragen stellen aan deskundigen én kunnen ze met elkaar praten op een forumpagina.

 

Tellme