Ghana ontvangt eerste lading coronavaccins

24 februari 2021

Vandaag heeft Ghana een zending coronavaccins ontvangen. Het is het eerste land dat de vaccins krijgt via COVAX, de organisatie die voor 92 lage- en middeninkomenslanden de aankoop en distributie van coronavaccins regelt.

Een eerste lading coronavaccins van Astra Zeneca arriveert op 24 februari op het vliegveld van Accra, Ghana.

Een eerste lading coronavaccins van Astra Zeneca arriveert op 24 februari op het vliegveld van Accra, Ghana.

Een eerste lading coronavaccins van Astra Zeneca arriveert op 24 februari op het vliegveld van Accra, Ghana.

Het coronavirus besmette meer dan 80.000 Ghanezen en nog eens 580 mensen overleden aan de gevolgen. "In Ghana kan de weg naar herstel eindelijk beginnen," zegt Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland.

600.000 coronavaccins

UNICEF moet namens COVAX ervoor zorgen dat de aangesloten landen coronavaccins krijgen. De 600.000 vaccins die Ghana heeft onvangen maken deel uit van een eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin. Suzanne Laszlo: "Het wereldwijd vaccineren tegen het coronavirus is een van de grootste inspanningen in de menselijke geschiedenis. Vaccins die voor iedereen beschikbaar zijn, vormen de enige uitweg uit deze crisis. Ook de allerarmste en meest kwetsbare mensen moeten kunnen rekenen op een inenting."

Ivoorkust is het eerstvolgende land dat coronavaccins zal ontvangen. Die levering staat gepland voor 26 februari.

Lees waarom UNICEF meehelpt aan een eerlijke verdeling van coronavaccins (en hoe we dat doen)