Bijzondere dag: UNICEF sluit deal met luchtvaartmaatschappijen om coronavaccins te verspreiden

16 februari 2021

Weer zijn we een stap verder in de richting van een eerlijke, wereldwijde verdeling van coronavaccins: vandaag werd het Humanitarian Air Cargo Initiative gelanceerd.

Vliegtuig komt aan.

Het initiatief is een samenwerking tussen UNICEF en tien grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder AirFrance/KLM en United Airlines, waarbij de luchtvaartmaatschappijen de levering en verspreiding van vaccins, medicijnen en medische apparatuur ondersteunen en prioriteren.

‘De levering van coronavaccins is een grote en complexe onderneming, onder meer door de grote aantallen de vele leveringen op de planning, het handhaven van de koude keten en de diversiteit van de routes,” zegt Etleva Kadilli, directeur van UNICEF’s Supply Division in Kopenhagen.

UNICEF is dankbaar voor de medewerking van de luchtvaartmaatschappijen, en ziet de samenwerking ook als een voorbeeld voor logistieke paraatheid voor andere eventuele humanitaire en gezondheidscrisis in de toekomst.