Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF start jongerencampagne rondom corona

20 mei 2020

Voor jongeren is de coronasituatie behoorlijk ingrijpend, en zal ook in de nabije en de verre toekomst nog voor de nodige uitdagingen zorgen. Toch komen ze niet vaak aan het woord. Hoe ervaren jongeren deze periode? Wat vinden zij belangrijk? Hoe moet de toekomst eruit zien? En welke ideeën hebben zij over hoe we met de corona uitdagingen om moeten gaan?  

UNICEF jongerenpanel

In deze crisis moet de stem van jongeren gehoord worden. UNICEF geeft ze de spreekwoordelijke megafoon. Wereldwijd, maar ook in Nederland. Jongeren zitten boordevol ideeën en hebben het recht om gehoord te worden. Juist in crisissituaties zijn jongeren een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit. Precies wat we nu nodig hebben als maatschappij.

Campagne op komst 

Mark Rutte riep in de persconferentie op 19 mei jongeren op om vooral hun ideeën te delen. Perfecte timing, want over twee weken start UNICEF een campagne om dit op een grote schaal mogelijk te maken. We zorgen ervoor dat alle meningen én ideeën voor acties van jongeren worden opgehaald en gedeeld. 

Vervolgens helpen we jongeren om al deze inzichten letterlijk naar het Binnenhof in Den Haag te brengen. Want jongerenparticipatie gaat niet alleen over ideeën ophalen en luisteren naar wat jongeren te zeggen hebben, het gaat er ook om dat we iets met deze ideeën doen.

Meer weten, of alvast een mening of idee delen? Houd onze Instagram in de gaten voor de start van de campagne, of stuur alvast een berichtje. 

Gerelateerd aan dit onderwerp