In beweging met TeamUp Thuis

26 maart 2020

Een online steunprogramma voor heel Nederland, waarmee je dansend en rennend de stress en angst rondom corona verwerkt. Samen met War Child en Save the Children hebben we ons huidige TeamUp programma aangepast, voor alle kinderen en ouders in Nederland die gedwongen thuis zitten.

TeamUp Thuis programma voor kinderen tijdens de coronacrisis

Het TeamUp programma bestaat al langer, en is eigenlijk ontwikkeld om op een speelse manier kinderen in asielzoekerscentra en vluchtelingekampen sociaal en emotioneel te ondersteunen. Met een kleine aanpassing is het programma nu onder de naam TeamUp Thuis beschikbaar voor alle kinderen van 6 tot en met 11 jaar, en uiteraard hun ouders.

Stress verwerken

Elk kind reageert anders op de huidige coronacrisis. De een is bang en stil, de ander juist boos en tegendraads. Kinderen zijn veerkrachtig, maar een beetje extra aandacht en liefde doet veel. Spelen en bewegen is een fijne manier om stress en angsten te verwerken, en om goed in beweging te blijven.  

Makkelijk online

Via online oefenvideo’s kunnen ouders en kinderen makkelijk het TeamUp Thuis programma volgen. De TeamUp trainers hebben de afgelopen dagen de oefeningen in hun eigen woning opgenomen, waardoor ze perfect geschikt zijn om binnenshuis uit te voeren. Staartentikken, spiegelen of de gekke kip, in de woonkamer, op het balkon of in de tuin. Samen bewust blijven bewegen, dat is het doel.

Regelmaat

Je kunt de oefeningen elke dag doen, of een paar keer per week. Het programma heeft het meeste effect als kinderen de games regelmatig op een vaste tijd kunnen spelen. Deze regelmaat biedt kinderen een gevoel van normaliteit en heeft een positieve uitwerking.

TeamUp Thuis bij het COA

Ook voor gevluchte kinderen in opvanglocaties is TeamUp Thuis beschikbaar. Ook en zeker voor deze kinderen blijven structuur en regelmaat belangrijk.  

TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF).