‘Vette cheque’ voor UNICEF bij Ranomi Cup

8 april 2019

Ruim 400 kinderen uit het hele land hebben afgelopen weekend 13.500 euro voor UNICEF bij elkaar gezwommen tijdens de jaarlijkse Ranomi Cup in Den Haag.

Ranomi Kromowidjojo: "Ik ben superblij met deze cheque voor UNICEF!"

Ranomi Kromowidjojo: "Ik ben superblij met deze cheque voor UNICEF!"

Ranomi Kromowidjojo: "Ik ben superblij met deze cheque voor UNICEF!"

Olympisch kampioen en UNICEF-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo nam samen met UNICEF-directeur Suzanne Laszlo op zaterdag een ‘vette cheque’ van 12.500 euro in ontvangst. Het totaalbedrag liep na de overhandiging nog op tot 13.500 euro.

Superblij

UNICEF-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo was in haar nopjes met zoveel geld voor UNICEF: “Geweldig! De kinderen die hier zwemmen hebben zich laten sponsoren en ook het inschrijfgeld is voor de kinderen waar UNICEF voor opkomt. Bedankt iedereen voor jullie inzet en dit vele geld.” De zwemmers van de Drachtse Zwemvereniging kregen een eervolle vermelding en wonnen een swim clinic met Ranomi: zij haalden met 530 euro het meeste geld op. Minioren Amber, Kyana en Daan wonnen een meet & greet met Ranomi omdat zij als individuele deelnemers het meeste geld hadden ingezameld.

Zwemverening Drachten haalt meeste geld op voor UNICEF.

Trotse zwemmers uit Drachten: zij haalden het meeste geld op voor UNICEF tijdens de Ranomi Cup.

Trotse zwemmers uit Drachten: zij haalden het meeste geld op voor UNICEF tijdens de Ranomi Cup.

Inzet voor leeftijdsgenoten

Ook Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, was onder de indruk: “Wat een energie zie ik hier in het Hofbad. De jonge zwemmers genieten, stralen en lachen allemaal. Heel bijzonder dat ze tussen de vele trainingen door zich zo hebben ingezet voor leeftijdgenoten in andere landen. Met dit geld kan UNICEF weer goed werk doen voor kinderen wereldwijd.”

De Ranomi Cup is een jeugdzwemwedstrijd ten bate van UNICEF vernoemd naar de Groningse Olympisch kampioene, die jaarlijks in het Hofbad wordt gezwommen tijdens de KNZB Swim Cup.