Het Ondernemersgala 2019 levert 150.350 euro op

1 april 2019

Het veertiende Ondernemersgala in Den Haag heeft zaterdagavond 150.350 euro opgeleverd voor UNICEF en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

150.350 euro voor UNICEF en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dankzij het Ondernemersgala 2019 in Den Haag.

150.350 euro voor UNICEF en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dankzij het Ondernemersgala 2019 in Den Haag.

150.350 euro voor UNICEF en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dankzij het Ondernemersgala 2019 in Den Haag.

Een bijzonder Haags Ondernemersgala

Het was een bijzonder gala in het Atrium van het Haagse stadhuis. Het thema was Rembrandt en de Gouden Eeuw. Honderden ondernemers en politici uit Den Haag bezochten het gala voor een diner, muziek optredens en om het goede doel te steunen. Het gala staat ieder jaar in het teken van twee goede doelen. UNICEF kreeg wederom de eer om beneficiant van het gala te zijn en dit jaar samen met het KNRM. De opbrengst was maar liefst 150.350 euro dankzij de tafelverkoop, een speciale veiling en een loterij.

UNICEF en het Ondernemersgala

Tijdens het Ondernemersgala ging onze aandacht uit naar gevluchte jongeren in Jordanië. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen en gastgemeenschappen in Jordanië en zij hebben vaak jarenlang onderwijs gemist. UNICEF wil dat alle kinderen en jongeren de ruimte hebben zich te ontwikkelen, vaardigheden te leren en zich voor te bereiden op een studie en werk. Ambassadeur Klaas van Kruistum vertelde daarom tijdens het gala over de situatie van kinderen in een vluchtelingenkamp en hij maakte de Haagse ondernemers stil met een video over een ontmoeting met hen. Ook Koningin van de Jeugd, Chris Heidstra, bezorgde een kippenvel moment bij honderden ondernemers met een speech over haar toekomstdroom.

Mahmoud (13) is trots op zijn uitvinding die hij heeft bedacht tijdens een startup workshop in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. 

Mahmoud (13) is trots op zijn uitvinding die hij heeft bedacht tijdens een startup workshop in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. 

Mahmoud (13) is trots op zijn uitvinding die hij heeft bedacht tijdens een startup workshop in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. 

Dankzij de opbrengst van het Ondernemersgala

Dankzij de steun van de Haagse ondernemers en de enorme opbrengst kunnen wij jongeren in Jordanië nog een stap verder op weg helpen. Dit doen we met innovatief onderwijs, zodat jongeren ‘communicatieve-, technische- en digitale vaardigheden (21st century skills)’ leren die cruciaal zijn voor een arbeidsmarkt die pijlsnel verandert.