UNICEF ontvangt 13,5 miljoen van de Postcode Loterij en haar deelnemers!

5 maart 2019

Ontzettend bedankt deelnemers van de Postcode Loterij! Wij hebben gisteravond tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam een geweldige bijdrage van 13,5 miljoen euro ontvangen voor UNICEF's wereldwijde werk. De Postcode Loterij maakte een recordschenking bekend van ruim 370,6 miljoen voor mens en natuur, verdeeld over 117 organisaties.

Van links naar rechts: Tamara Trotman (Lid van Raad van Toezicht), Janneke Monkhorst (Manager Partnerships), Nicolette van Dam (Ambassadeur), Suzanne Laszlo (Directeur) en Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships) van UNICEF Nederland op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Van links naar rechts: Tamara Trotman (Lid van Raad van Toezicht), Janneke Monkhorst (Manager Partnerships), Nicolette van Dam (Ambassadeur), Suzanne Laszlo (Directeur) en Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships) van UNICEF Nederland op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Van links naar rechts: Tamara Trotman (Lid van Raad van Toezicht), Janneke Monkhorst (Manager Partnerships), Nicolette van Dam (Ambassadeur), Suzanne Laszlo (Directeur) en Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships) van UNICEF Nederland op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Wat doet UNICEF met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij

“Wij zijn de deelnemers van de Postcode Loterij heel erg dankbaar. Dankzij hun trouwe steun en de enorme jaarlijkse bijdrage heeft UNICEF de afgelopen 26 jaar heel veel kinderen bereikt," aldus Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland. Zo is bijvoorbeeld het aantal ondervoede kinderen gehalveerd en is het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven gestegen van 83 procent naar 91 procent.

Dankzij deze fantastische bijdrage kunnen we ons komende jaren inzetten voor:

  • De bescherming van de rechten van kinderen op de vlucht, waarbij we speciale aandacht vragen voor kinderen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Wij willen dat er in Europa veilige en legale vluchtroutes komen en dat in het Nederlandse asielbeleid het belang van het kind altijd op nummer één staat.
  • Kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar in de hele wereld. Zij moeten weerbaar zijn, zodat ze zoveel mogelijk zelf aan het roer staan van hun leven. In Nederland staat het mentale welzijn van jongeren centraal, in ontwikkelingslanden geven we hen de kans om te studeren en een vak te leren.

  • Het belang van goede voeding voor ieder kind in ontwikkelingslanden én in Nederland, want hier vormt overgewicht onder kinderen een groeiend probleem. Hulp aan ondervoede kinderen, voorlichting en gesprekken met overheden (inclusief de Nederlandse), staan op UNICEF’s lijstje met maatregelen om dat voor elkaar te krijgen.

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd.

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd.

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd.

Loterijdeelnemers bedankt!

De miljoenenschenkingen van de Postcode Loterij zijn alleen mogelijk dankzij haar drie miljoen trouwe loterijdeelnemers. Van elk gekocht lot gaat de helft naar goede doelen. Dus alle deelnemers: zeer bedankt voor jullie steun!