Fans Guus Meeuwis in actie voor Syrische kinderen op de vlucht

18 december 2018

Het initiatief van Guus Meeuwis 'krassen voor kinderen in nood' heeft tot nu toe 11.000 euro opgebracht voor Syrische kinderen op de vlucht.

Guus Meeuwis is sinds de zomer van 2018 ambassadeur van UNICEF Nederland.

Guus Meeuwis is sinds de zomer van 2018 ambassadeur van UNICEF Nederland.

Guus Meeuwis is sinds de zomer van 2018 ambassadeur van UNICEF Nederland.

Het initiatief van Guus Meeuwis 'krassen voor kinderen in nood' heeft tot nu toe 11.000 euro opgebracht voor Syrische kinderen op de vlucht. "De afgelopen maanden heb ik tijdens mijn theatertour GELUK gesproken over de situatie waar Syrische kinderen mee te maken hebben. Het is ongelofelijk gaaf dat zoveel van de bezoekers daarna hun steun gaven aan deze kinderen," vertelt de zanger. 

Krassen voor UNICEF Basics

Meeuwis benaderde UNICEF Nederland met het idee om een kraslotenactie te doen tijdens zijn theatertour. Met dit kraslot (à 5 euro per stuk) maken bezoekers kans op VIP-arrangementen voor 'Groots met een zachte G' in het Philips Stadion. De opbrengst komt ten goede aan UNICEF Basics, eerste levensbehoeften zoals schoon water, medische hulp, warme kleding en dekens voor kinderen in landen als Syrië, Libanon en Jordanië. Voor het bedrag dat nu is opgehaald konden bijvoorbeeld al 2.200 dekens worden gekocht.

Pas op de helft

"Ik vind het geweldig dat iedereen zo bijdraagt aan de doelen van UNICEF! Ik noem het geluk dat er zoveel lieve mensen naar onze theatershows komen. We zijn pas op de helft, dus we kunnen nog veel meer geluk brengen aan alle kinderen over heel de wereld! Dank voor iedereen!," zegt Guus.

Het vervolg van de theatertour GELUK begint op 13 februari. Dan krijgen fans opnieuw de mogelijkheid om een kraslot te kopen.