Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Claudia de Breij belt met Aleppo

9 november 2018

Claudia de Breij praat via Skype met een Syrisch gezin dat is teruggekeerd naar Oost-Aleppo.

Een Syrisch gezin in Oost-Aleppo skypet met Claudia de Breij.

Een Syrisch gezin in Oost-Aleppo skypet met Claudia de Breij.

Een Syrisch gezin in Oost-Aleppo skypet met Claudia de Breij.

Claudia vertelde in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1 dat het gesprek grote indruk op haar maakte. "Toen ik de kinderen vroeg of ze een warme jas of een pyjama hadden, antwoordden ze: 'Nee, ik heb alleen deze trui'. Terwijl kinderen volgens het Verdrag voor de Rechten van het Kind recht hebben op deze basale levensvoorzieningen. Als het te koud is, kunnen ze nu niet naar school. Maar als je het gezin vraagt wie ze het meest missen is dat hun overleden vader."

Kijk en luister

Je kunt het interview met Claudia terugluisteren. Een ingekorte versie van het Skype gesprek zie je hieronder.

Help de kinderen van Syrië

geef unicef basics