Mangkhut bedreigt duizenden kinderen op Filipijnen

15 september 2018

Mangkhut heeft - zoals verwacht - enorm huisgehouden op de Filipijnen. De overheid waarschuwt voor modderstromen en overstromingen door hevige regenval. In grote delen van het land is de stroom uitgevallen.

Schuilen voor Mangkhut op de Filipijnen

Schuilen voor Mangkhut op de Filipijnen

Schuilen voor Mangkhut op de Filipijnen

Hoeveel schade Mangkhut precies heeft aangericht is nu nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er doden zijn te betreuren en huizen, gebouwen en wegen enorm zijn beschadigd.

UNICEF staat klaar

Wij zijn bang dat duizenden Filipijnse kinderen door de gevolgen van Mangkhut worden bedreigd. Zo kunnen ze ziek worden door vervuild water, niet genoeg te eten hebben of geen dak meer boven hun hoofd. Daarom houden we de situatie nauwlettend in de gaten en staan we klaar om kinderen en hun families te helpen. Zodra de overheid erom vraagt, zullen we zorgen voor schoon water, hygiënekits, voeding en bescherming.