Burgemeester Hubert Bruls en Rene le Blanc steunen Giro555 bij Collectebus in Nijmegen

27 mei 2021

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het veiligheidsberaad, heeft woensdag zijn steun uitgesproken voor ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555. Dit deed hij bij de Giro555-collectebus toen deze langs het Stadhuis in Nijmegen ging. Ook zanger Rene le Blanc en de in Nepal geboren Sabu Paudel kwamen de actie ondersteunen.

Zanger Rene le Blanc, de in Nepal geboren Sabu Paudel en Burgemeester Hubert Bruls bij het Stadhuis in Nijmegen.

Zanger Rene le Blanc, de in Nepal geboren Sabu Paudel en Burgemeester Hubert Bruls bij het Stadhuis in Nijmegen.

Zanger Rene le Blanc, de in Nepal geboren Sabu Paudel en Burgemeester Hubert Bruls bij het Stadhuis in Nijmegen.

‘We maken ons in Nederland terecht heel erg druk om met zijn allen gevaccineerd te worden, maar eigenlijk gaat het heel erg goed. Wij zijn een rijk en goed georganiseerd land en iedereen heeft echt wel voor de zomer een prik,’ aldus Bruls. ‘Maar in andere delen van de wereld hebben ze echt serieuze zorgen. In heel veel landen in Afrika, Zuid-Amerika, Azië krijgen ze zelfs geen vaccin. Daarom is het goed om vanuit Nederland via Giro555 geld te geven.’

Le Blanc: ‘Er is een heel naar virus in de wereld gekomen, waar helaas veel mensen aan zijn komen te overlijden. Ik vind het heel belangrijk dat we wereldwijd mogen en kunnen vaccineren. Dat ook de landen waar geen geld voor is, toch de vaccinaties krijgen om weer normaal en gezond door het leven te kunnen gaan.’’

Sabu Paudel is van Nepalese oorsprong en is dankbaar dat het land waar ze nu woont in actie komt voor haar geboorteland. ‘In Nepal is het aantal coronabesmettingen snel gestegen. Ik heb ook kennissen die zijn overleden. Ik maak me ernstig zorgen,’ aldus Paudel.

Over ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor Giro555: Samen in actie tegen corona. Sindsdien gaat de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.