'Horror kent geen grenzen in Syrië'

27 juni 2018

Duizenden kinderen lijden onder het escalerende geweld in Zuidoost-Syrië. 'De horror kent voor hen geen grenzen', zegt UNICEF-directeur Henrietta Fore in een verklaring.

Foto ontheemden daraa 2

Damascus/New York, 27 juni 2018 - 'Horror kent geen grenzen in Syrië waar kinderen opnieuw vast zitten in de vuurlinie.

Door gevechten in het zuidwesten van het land zijn naar schatting 20.000 kinderen en hun gezinnen in slechts drie dagen tijd ontheemd geraakt. Vier kinderen zijn gedood en vele anderen raakten gewond.

Recente aanvallen hebben de infrastructuur voor burgers zwaar beschadigd. Er werd een veldhospitaal geraakt dat nu niet meer kan functioneren. Dit is een schending van het internationaal humanitair recht.

Kinderen en families hebben voedsel, hygiëne-artikelen, medicijnen en bescherming nodig. Zij die willen vluchten moeten toestemming krijgen om veilige toevluchtsoorden te bereiken, ver weg van de aanblik en de geluiden van de oorlog.

Ik roep alle strijdende partijen in Syrië op om de fundamentele principes voor de bescherming van burgers tijdens een conflict te respecteren. En om te allen tijde prioriteit te geven aan de veiligheid en het welzijn van kinderen.

UNICEF staat klaar om hulp te bieden aan iedereen die geraakt is door deze nieuwe escalatie van geweld. Onze teams verstrekken nu reeds gezondheidszorg, voeding, water en sanitair, onderwijs en psychosociale zorg aan honderdduizenden families in het zuidwesten van het land.

De kinderen van Syrië leven al jarenlang onder onacceptabel lijden.

Dit mag niet het nieuwe normaal worden.'

Noot voor de redactie:

Woordvoerders vanuit het regionaal kantoor in Amman (waar de hulp voor dit gebied wordt gecoördineerd) zijn beschikbaar via woordvoerder Gerrit van den Berg van UNICEF NL.

NEW: Join the UNICEF MENA What’sApp group for latest updates. Send us a message on +962-79-867-4628 and we will add you to our list.

volg @UNICEFMENA en @UNICEFNL voor de laatste upates

Foto’s van ontheemden hier beschikbaar