Meer dan 60 kinderen gedood bij aanval op konvooi - Verklaring door Anthony Lake, directeur UNICEF

16 april 2017

UNICEF directeur Anthony Lake uit  zijn afschuw over de vele kinderen die om het leven kwamen bij een aanval in Syrië.

NEW YORK/DAMASCUS/DEN HAAG – ‘Na zes jaar van oorlog en menselijke slachtingen in Syrië – zes jaar waarin de harten van vele Syrische families verscheurd werden – komt er een nieuwe tragedie die het hart van een ieder moet breken die er één heeft. Gisteren zijn meer dan zestig kinderen gedood bij een aanval op een buskonvooi buiten Aleppo. De overlevenden moeten nu een nieuw en vreselijk verlies dragen.

‘Deze gebeurtenissen moeten niet alleen leiden tot woede, maar tot hernieuwde vastberadenheid om alle onschuldige kinderen in heel Syrië te bereiken met hulp en troost. Uit deze gebeurtenissen moeten we de hoop putten dat allen met het hart en de macht om deze oorlog te beëindigen dit ook zullen doen.’