FC Barcelona verhoogt bijdrage aan UNICEF in nieuw 4-jarig contract

26 februari 2016

Barcelona – Den Haag, 25 februari 2016 – FC Barcelona en UNICEF tekenden vandaag een nieuwe vierjarige overeenkomst voor hun gezamenlijke inzet voor de meest kwetsbare kinderen. De voetbalclub zal haar bijdrage aan UNICEF verhogen van 1.5 naar 2 miljoen euro per jaar. Het geld zal worden besteed aan programma’s voor lichamelijke opvoeding en sport en spel voor kwetsbare kinderen in onder meer Brazilië, China, Ghana en Zuid-Afrika. Het partnerschap tussen FC Barcelona en UNICEF heeft in de afgelopen 10 jaar al bijgedragen aan het verbeteren van de levens van ruim een miljoen kinderen in zeven landen.

"Met deze nieuwe overeenkomst wil FC Barcelona een stap voorwaarts zetten in de samenwerking met UNICEF. We zijn verenigd in de strijd voor de rechten van kinderen en de bevordering van onderwijs door middel van sport," zei Josep Maria Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona.

In de afgelopen 10 jaar heeft het partnerschap UNICEF-FC Barcelona de toegang tot onderwijs, sport en spel mogelijk gemaakt voor kinderen die daar anders van verstoken waren gebleven. Het partnerschap ondersteunde ook programma’s tegen de verspreiding van hiv en aids onder kwetsbare gemeenschappen in Angola, Malawi en Swaziland.

"Al meer dan 1 miljoen kinderen over de hele wereld zijn geholpen door het partnerschap van FC Barcelona met UNICEF”, zei UNICEF-directeur Anthony Lake. “Door onze nieuwe overeenkomst zullen nog meer kinderen de kans krijgen om te leren en zich te ontwikkelen door middel van sport en spel. Iedereen bij UNICEF is dankbaar voor de aandacht en grote inzet van FC Barcelona voor kwetsbare kinderen. Onderzoek toont aan dat sport en spel een gezonde fysieke en cognitieve ontwikkeling van kinderen kan ondersteunen en een krachtig instrument is voor het bevorderen van positief gedrag en waarden”.