Schoolband WOOF uit Eindhoven wint voorronde UNICEF Talent Battle

13 november 2015

De schoolband WOOF uit Eindhoven won gisterenavond met een geschreven liedje de voorronde in Eindhoven van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 13 en 18 jaar streden in poppodium PopEi voor een plek in de finale op 28 november.

Utbwoof

“Het was moeilijk kiezen. Het niveau erg hoog en we moesten veel verschillende genres vergelijken: van metal naar een ukelele. Twee sprongen er echt uit: de winnaar is WOOF!” aldus Esther Hart, jurylid en zangcoach van Marco Borsato. Deze band is tot winnaar verkozen omdat ze ‘echt een team’ zijn. “Het klonk lekker, goed getimed. En er staan ook nog eens vier leuke persoonlijkheden op het podium. Ga zo door!”

Bandleden Jack en Quinten waren ontzettend blij toen werd bekendgemaakt dat zij de winnaars van de avond waren. "Supervet! Geweldig. We gaan rocken!” aldus Quinten. De band deed voor de tweede keer mee aan de Talent Battle uit sterke motivatie voor het doel. “In Nederland zeuren we altijd dat we het zwaar hebben, maar vluchtelingenkinderen hebben het echt zwaar. Ze zijn vaak alleen en daar kunnen we samen iets aan doen.”

Het duo Demi en Bob uit Breda heeft een Wildcard verdiend door de meeste online stemmen te verzamelen. Dit geeft hen toegang tot een plek in de finale.

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen dit jaar voor de derde keer. Doel is geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. In Syrië en landen rond Syrië hebben 7,8 miljoen kinderen hulp nodig. Ze zijn op de vlucht en moeten overleven in zeer slechte omstandigheden. Er is gebrek aan medische zorg, schoon drinkwater, voeding, warme kleding en miljoenen kinderen gaan niet naar school. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zestig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 16.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 32 halve finalisten over. Negen bandjes gaan door naar de finale op 28 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

Andere finalisten zijn bekend gemaakt bij de voorrondes op maandagavond in Het Paard van Troje in Den Haag, dinsdagavond in Ekko in Utrecht en woensdagavond in het Amsterdamse Bitterzoet.