Marise & Hidde uit Zutphen winnen voorronde UNICEF Talent Battle

11 november 2015

Het duo Marise & Hidde won gisterenavond met het zelf geschreven lied ‘Proud’ de voorronde in Utrecht van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 13 en 18 jaar streden in poppodium Ekko voor een plek in de finale op 28 november.

800 6revaledmarisehidde0127

Marise den Bakker en Hidde Jansen wilden met hun zelf geschreven nummer kinderen die in moeilijke situaties leven een hart onder de riem steken. ‘Het nummer gaat erover dat ieder kind trots op zichzelf mag zijn’ aldus Bakker. Jurylid en zanger Niels Geusebroek was erg onder de indruk van hun optreden: ‘Wat een geweldige stembeheersing, waanzinnig mooi gedaan!’

De schoolband Revealed uit Vleuten wist voorafgaand aan de voorronde al dat ze een plek in de finale veroverd hadden. Zij ontvingen een Wildcard door het hoogste aantal online stemmen te verzamelen. De band vindt het mooi zich met muziek maken in te kunnen zetten voor anderen. ‘Met ons nummer ‘Dream on’ willen wij ons talent gebruiken voor kinderen in nood’, aldus Amber Stoll, zangeres van Revealed. Geusebroek noemde het nummer ‘fantastisch!’.

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen dit jaar voor de derde keer. Doel is geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. In Syrië en landen rond Syrië hebben 7,8 miljoen kinderen hulp nodig. Ze zijn op de vlucht en moeten overleven in zeer slechte omstandigheden. Er is gebrek aan medische zorg, schoon drinkwater, voeding, warme kleding en miljoenen kinderen gaan niet naar school. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zestig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 16.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 32 halve finalisten over. Negen bandjes gaan door naar de finale op 28 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

Andere finalisten zullen bekend worden gemaakt bij de voorrondes op woensdagavond in het Amsterdamse Bitterzoet en donderdagavond in het PopEi in Eindhoven.

4marisehidde117