Schoolbands uit Hengelo en Den Haag winnen voorronde UNICEF Talent Battle

13 november 2014

De 6 koppige band Exit uit Hengelo en de drie koppige band Soulmates uit Den Haag wonnen gisterenavond de Haagse voorronde van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 12 en 18 jaar streden in poppodium Supermarkt voor een plek in de finale op 26 november. Jurylid zangcoach Esther Hart was ontzettend onder de indruk over het talent van de deelnemende bands.

800 dsc 0175

“Wij kunnen hier gewoon tiener zijn en maken ons druk over hoe goed we het vanavond doen, terwijl kinderen in ontwikkelingslanden zich zorgen maken over of ze wel eten hebben,” zegt Kim Toemeungte, zangeres van Exit. Met hun band bestaande uit zes man kregen ze de hele zaal mee met het nummer I’m Outta Love van Anastacia. Zangcoach Esther: “Geweldig hoe jullie op elkaar ingespeeld zijn, vooral heel gaaf met die blazers. Ik ben fan!” De andere juryleden konden hier alleen maar mee instemmen. “Het klopt gewoon helemaal.”

Ook de andere winnaar van de avond, Soulmates, was ontzettend blij met de uitslag. “Toen we de concurrentie zagen werden we nog zenuwachtiger!” Met hun cover van Family Tree kregen ze de jury en de hele zaal stil. “Ik denk dat emotie onze kracht is. Ons nummer gaat over familiebanden. Ik denk dat we wisten over te brengen hoe belangrijk die zijn, ook in ontwikkelingslanden,” vertelt een nog natrillende Sabine, zangeres van de band.

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen voor de tweede keer. De bands die meedoen vragen aandacht voor kinderen in noodsituaties. Dat zijn er meer dan ooit. Kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan en West-Afrika zijn slachtoffer van geweld, angst, honger en ziekte. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zeventig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 24.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 24 halve finalisten over. Tien bandjes gaan door naar de finale op 26 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een opname van hun nummer in een professionele studio, airtime op Spotify en een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor hun school.

Andere finalisten komen uit voorrondes van afgelopen maandagavond in Bitterzoet in Amsterdam en dinsdagavond in Ekko in Utrecht.

 

 

 

Dsc 0175