Jongensband uit Elst wint Utrechtse voorronde

12 november 2014

De jongensband ‘Stone Edge’ uit Elst won gisterenavond de voorronde in Utrecht van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 12 en 18 jaar streden in poppodium Ekko voor een plek in de finale op 26 november. Jurylid singer-songwriter Douwe Bob was enthousiast over het talent van de deelnemende bands. Nummer 2 werd de band ‘Loss of Control’ uit Woudenberg.

800 laura3

“We vinden het bijzonder dat we met onze passie voor muziek het goede doel kunnen helpen,” zegt Wes Leurs, zanger en gitarist van de winnende band. Na hun krachtige pitch over waarom ze mee doen met de UNICEF Talent Battle krijgen ze het hele publiek mee met hun zelf geschreven nummer. Stone Edge treedt nu al bijna twee jaar samen op, en dat is te merken. Douwe Bob was vooral onder de indruk van de professionele ‘bridge’, een stuk in dat zowel in de muziek als in de tekst afwijkt van de rest van het nummer.

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen voor de tweede keer. De bands die meedoen vragen aandacht voor kinderen in noodsituaties. Dat zijn er meer dan ooit. Kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan en West-Afrika zijn slachtoffer van geweld, angst, honger en ziekte. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zeventig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 24.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 24 halve finalisten over. Tien bandjes gaan door naar de finale op 26 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een opname van hun nummer in een professionele studio, airtime op Spotify en een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor hun school.

Andere finalisten komen uit voorrondes van gisteravond in Bitterzoet in Amsterdam en van vanavond in Den Haag (Poppodium Supermarkt).

Laura3