Basisschool in Houten krijgt les van Nicolette van Dam

14 april 2014

Presentatrice en UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam geeft op 14 april een gastles over UNICEF op de basisschool Wereldwijs in Houten. Ze zal vertellen over haar ervaringen in Burundi op reis voor UNICEF. Zes leerlingen uit groep 7 zijn supertrots dat Nicolette in hun klas komt. Ze wonnen de gastles omdat ze geld inzamelden voor UNICEF; dat deden ze door doosjes te versieren en te verkopen.

Gs burundi168

Als ambassadeur voor UNICEF Nederland bezocht Nicolette van Dam hulpprojecten in Laos en Burundi. Zij zag daar doodzieke kinderen door diarree en malaria, ziekten die eenvoudig te voorkomen zijn. "Het lot van kinderen raakt mij. Zij moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid”, zegt Nicolette. Door de reizen is ze nog meer bevlogen geraakt als ambassadeur. “Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe daadkrachtig de mensen van UNICEF te werk gaan."