Jongensband geeft voor 2500 euro aan muziekinstrumenten aan asielzoekers

8 maart 2014

Vier Haagse jongens geven voor 2500 euro aan muziekinstrumenten weg aan jongeren in asielzoekerscentra. Zaterdag vond de overhandiging plaats in asielzoekerscentrum Katwijk. Bij de overhandiging waren muziekoptredens van verschillende jongeren uit het asielzoekerscentrum en natuurlijk van The Hague Idiots.

Talentbattlekatwijk

De jongens wonnen dit najaar met hun band The Hague Idiots de UNICEF TalentBattle, een talentenjacht voor schoolbandjes. Meteen al zeiden ze hun prijs – muziekinstrumenten ter waarde van 2500 euro – weg te willen geven aan jongeren die het beter konden gebruiken dan zij.

"Wij hebben het geluk hier in Nederland te zijn geboren en op te groeien. Wij krijgen kansen om te studeren, onszelf te ontwikkelen en te doen wat wij het liefste doen: muziek maken. Voor ons is dat normaal, het is echter helemaal niet zo vanzelfsprekend. UNICEF heeft met deze Talent Battle aandacht gevraagd voor kinderen in kansarme gebieden, die deze kansen niet hebben. Zij moeten zich dagelijks zorgen maken  over hele andere dingen. Wij willen dat kinderen zich even kunnen losmaken van de dagelijkse zorgen door ook lekker muziek te kunnen maken en daarom geven we de muziekinstrumenten aan asielzoekerscentra", legt zanger Dylan uit.

De muziekinstrumenten gaan naar stichting De Vrolijkheid, die binnen asielzoekercentra muzikale activiteiten organiseert. Muziek is voor de jongeren in asielzoekerscentra van groot belang, als tijdsverdrijf en als talentontwikkeling, maar ook om een beetje vrolijkheid in hun bestaan te brengen. Van de 2500 euro zijn veel muziekinstrumenten gekocht: een stagepiano, microfoons, gitaren, kabels, een keyboard, violen, djembe’s, xylofoons en tamboerijnen. De muziekinstrumenten gaan naar vijf AZC’s verspreid over Nederland.