Muzikale strijd tegen kindersterfteFinale UNICEF Talent Battle op 20 november in poppodium Bitterzoet

5 november 2013

De negen beste schoolbandjes uit Nederland spelen op 20 november in de finale van de UNICEF Talent Battle. Deze bands, uit Hengelo, Utrecht, Den Haag, Zoetermeer, Rotterdam, Weesp, Purmerend, Amsterdam en Zeist wonnen de voorrondes in september en oktober. Presentator Dennis Weening noemde ze al volmondig “Ontzettend talentvolle bandjes!” Nicolette van Dam, actrice en UNICEF-ambassadeur, presenteert de finale. De jury bestaat onder meer uit zangeres Pearl Jozefzoon en GTST-ster Ferry Doedens.

Thehagueidiots 0468

UNICEF Nederland organiseert voor het eerst de UNICEF Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. Door deel te nemen aan de talentenjacht steunen de muzikale scholieren UNICEFs campagne tegen kindersterfte. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een professionele opname van hun nummer in de Red Bull Studio’s Amsterdam, een schoolpauze take-over op school (een supervette DJ act komt langs om een knalfeestje te maken tijdens de pauze) en een set muziekinstrumenten voor school ter waarde van € 2.500. De deelnemers zijn tussen de 13 en 18 jaar.

De UNICEF Talent Battle wordt georganiseerd in het kader van UNICEFs campagne ‘We gaan voor nul’ tegen kindersterfte. Elke dag sterven 18.000 kinderen door oorzaken die vaak eenvoudig te voorkomen zijn. Omdat elk kind dat sterft er één te veel is, vraagt UNICEF aandacht voor het probleem en roept iedereen op om ‘voor nul te gaan’. Tijdens de UNICEF Talent Battle worden de  deelnemende groepen en bands gevraagd zich in te zetten voor de campagne en aandacht te vragen voor de strijd tegen kindersterfte. De opbrengst van de finale van de talentenjacht wordt besteed aan UNICEFs programma’s om kindersterfte te voorkomen.  

 

 

 

 

 

Nj 0365