UNICEF start grote vaccinatiecampagne in Syrië tegen polio

30 oktober 2013

UNICEF is samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en andere partners bezig met een enorme vaccinatiecampagne in Syrië en omringende landen om zoveel mogelijk kinderen te beschermen tegen polio en andere besmettelijke ziekten. Alleen al in Syrië gaat het om 2,4 miljoen kinderen die moeten worden ingeënt tegen polio, mazelen, rode honds en de bof.

800 syrischevluchtelingenjordanieuml

UNICEF heeft een grote bevoorradingsoperatie opgezet om ervoor te zorgen dat alle vaccins op de juiste plekken in de regio terecht komen. Ook zoekt UNICEF met hulp van partnerorganisatie de lokale bevolking op om hen te informeren over het belang van vaccinaties voor kinderen. De campagne tegen polio en andere ziekten waartegen je kunt worden ingeënt zal tot aan het einde van het jaar duren.

Door de vele vluchtelingen voor het conflict in Syrië zijn de afgelopen jaren minder routine-immunisaties uitgevoerd. Zeker 500.000 kinderen zijn daardoor de afgelopen twee jaar niet inteënt tegen polio. Voor het conflict was de immunisatiegraad in Syrië 95 procent.

Vluchtelingenkinderen in conflictsituaties zijn bovendien veel vatbaarder voor besmettelijke ziekten. Dat kan komen door het tekort aan watervoorzieningen, slecht functionerende afvalophaaldiensten en slechte riolering, minder leefruimte of minder goed voedsel.

 

 

 

Syriuni152126