Schoolbandjes strijden voor finaleplek bij de UNICEF Talent Battle

28 oktober 2013

Schoolbandjes afkomstig uit alle hoeken van Nederland spelen op 28, 29 en 30 oktober voor een plek in de finale van de UNICEF Talent Battle. Van pop tot hiphop, covers of eigen nummers; de bandjes zijn heel divers. De jury bestaat uit jazz saxofonist Tim Wes, Spike van de band Di-rect, presentator Dennis Weening, zangeres Pearl Jozefzoon, leden van het UNICEF Jongerenpanel en de programmeurs van de verschillende poppodia waar de optredens zijn. In het Amsterdamse Bitterzoet op 28 oktober, in de Utrechtse Ekko op 29 oktober en in Supermarkt Den Haag op 30 oktober.

Neednoname

De 25 halve finalisten zijn geselecteerd door online stemmen te werven. Negen bandjes gaan uiteindelijk door naar het benefietconcert op 20 november in het Amsterdamse poppodium Bitterzoet. De opbrengst gaat volledig naar de kinderrechtenorganisatie. De finale wordt gepresenteerd door UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam. Drie bandjes, in elke regio één, hebben al een finaleplek verworven doordat ze de meeste stemmen wisten binnen te halen.

UNICEF Nederland organiseert voor het eerst de UNICEF Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. Door deel te nemen aan de talentenjacht steunen de muzikale scholieren UNICEFs campagne tegen kindersterfte. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een professionele opname van hun nummer in de Red Bull Studio’s Amsterdam, een schoolpauze take-over op school (een supervette DJ act komt langs om een knalfeestje te maken tijdens de pauze) en een set muziekinstrumenten voor school ter waarde van € 2.500.

De UNICEF Talent Battle wordt georganiseerd in het kader van UNICEFs campagne ‘We gaan voor nul’ tegen kindersterfte. Elke dag sterven 18.000 kinderen door oorzaken die vaak eenvoudig te voorkomen zijn. Omdat elk kind dat sterft er één te veel is, vraagt UNICEF aandacht voor het probleem en roept iedereen op om ‘voor nul te gaan’. Tijdens de UNICEF Talent Battle worden de  deelnemende groepen en bands gevraagd zich in te zetten voor de campagne en aandacht te vragen voor de strijd tegen kindersterfte. De opbrengst van de finale van de talentenjacht wordt besteed aan UNICEFs programma’s om kindersterfte te voorkomen.