Ranomi Kromowidjojo nieuwe ambassadeur UNICEF Nederland

27 juni 2013

Vandaag is zwemster en olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo door UNICEF Nederland benoemd tot ambassadeur van de kinderrechtenorganisatie.  In deze hoedanigheid zal ze de komende jaren aandacht vragen voor het werk en de doelstellingen van UNICEF: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft.

Ranomi Kromowidjojo: " Ik voel me vereerd ambassadeur te mogen zijn van UNICEF, de organisatie die opkomt voor de rechten van elk kind. Door mijn carrière als professioneel zwemster, kom ik in veel verschillende landen. Soms zie ik in die landen de verschrikkelijke omstandigheden waarin kinderen leven en opgroeien. Daar wil ik iets aan doen. Met mijn ambassadeurschap probeer ik een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld voor die kinderen."

Het eerste optreden van Ranomi als UNICEF-ambassadeur is vanavond in de TROS TV Show (Nederland 1, 20.30 uur). In deze speciale uitzending helpt Ranomi presentator Ivo Niehe samen met vele anderen een grote uitdaging aan te gaan: een mooie Nederlandse bijdrage leveren aan de internationale campagne van UNICEF tegen kindersterfte in de wereld.

“We hebben een prachtig team van ambassadeurs, dat zich vrijwillig inzet voor UNICEF Nederland. In dat team past Ranomi uitstekend. Als jonge, succesvolle sportvrouw zal ze vele jonge mensen kunnen aanspreken om actieve steun te geven aan het werk van onze organisatie”, zegt Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland.

De andere ambassadeurs van UNICEF Nederland zijn: Paul van Vliet, Monique van de Ven, Sipke Jan Bousema, Claudia de Breij, Nicolette van Dam, Edwin Evers, Trijntje Oosterhuis, Jörgen Raymann en Renate Verbaan.