Primeur: nieuwe kinderrechtenles op Goudse basisschool

27 september 2019

Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Cirkel uit Gouda hadden deze donderdag de primeur. Zij kregen als eerste de nieuwe kinderrechtengastles van UNICEF. Op 20 november, de dag dat het verdrag van de Rechten voor het Kind dertig jaar bestaat, krijgen kinderen over de hele wereld zo’n zelfde les over kinderrechten: de Grootste Kinderrechtenles Ooit.  

Kinderrechtenles

De Grootste Kinderrechtenles Ooit

De Grootste Kinderrechtenles Ooit

30 jaar ervaring!

UNICEF-vrijwilligster Marlène de Kruyf gaf de les op basisschool De Cirkel. Zij heeft daar ervaring in: al dertig jaar lang – even lang als het bestaan van het Verdrag voor de Rechten van het Kind – geeft zij al gastlessen op scholen. Na de digitale les met filmpjes op het smartboard gingen de kinderen aan de slag met de bijbehorende werkbladen.

Gastles over Kinderrechten

Marlène de Kruyf kruipt weer in de huid van Juf

Marlène de Kruyf kruipt weer in de huid van Juf

Rechten voor ieder kind

UNICEF wil leerkrachten in heel Nederland enthousiast maken om op 20 november óók een kinderrechtenles te geven. Zo sluiten we aan bij een wereldwijde les! Van Spanje tot aan Nieuw Zeeland, van India tot Japan. Tevens willen wij de minister van Onderwijs ervan overtuigen het onderwijscurriculum aan te passen, zodat kinderrechten standaard op school aan bod komen. Op 20 november zal UNICEF-ambassadeur presentatrice Nicolette van Dam les geven over kinderrechten aan honderd kinderen in het Haagse Vredespaleis.

“Door te leren wat je rechten zijn, kun je beter voor jezelf opkomen”

UNICEF-directeur Suzanne Laszlo.

Het lespakket van UNICEF is zowel voor leerkrachten om zelf les mee te geven als om een vrijwillige gastdocent bij uit te nodigen. Het pakket bestaat uit een digitale les met interactieve opdrachten en filmpjes met daarbij een praktische handleiding voor de leerkracht en werkboekjes voor elke leerling. Een grote overzichtelijke poster én een feestelijke kinderrechtenvlaggenlijn dienen ter decoratie in de klas.

Leerkrachten kunnen het gratis kinderrechtenlespakket bestellen via unicef.nl/kinderrechtenles

Nieuwsitem campagne de grootste kinderrechtenles ooit (2)