Bucketlist wijst uit: vijftigplussers willen iets goeds nalaten

23 augustus 2019

De kansen die we krijgen als kind, maken hét verschil in het leven – net als waar onze wieg staat. Hoe ouder we worden, hoe meer we ons dat realiseren. Daarom hebben veel mensen op hun bucketlist staan dat ze ook nog 'iets goeds’ willen doen. Ze willen iets terugdoen voor de kansen die zij hebben gekregen in hun leven. Omdat ze ieder kind een goede toekomst gunnen. 

Kinderen volgen les op school met een UNICEF rugzak

De Nederlandse vijftigplusser wil vooral reizen maken, maar ook iets goeds nalaten. Een toekomst voor kinderen

De Nederlandse vijftigplusser wil vooral reizen maken, maar ook iets goeds nalaten. Een toekomst voor kinderen

Wat heb jij op je bucketlist staan?

Dit was de hoofdvraag in een onderzoek in opdracht van UNICEF onder duizend vijftigplussers door Bureau Panelwizard. Reizen (en dan met name ver) wordt met ruim 50 procent het meeste genoemd. Het Noorderlicht zien staat zelfs op plek nummer 1. Ook waren bijzondere ervaringen populair, zoals het maken van een ballonvlucht of leren motorrijden. Ook meer kleinschalige, persoonlijke wensen staan op de bucketlist. Bijvoorbeeld het samenzijn met familie, een muziekinstrument leren spelen of het bereiken van het ideale gewicht.

Steunen van een goed doel

Maar liefst 18 procent van de mensen met een bucketlist zei zich in te willen zetten voor goede doelen, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of het steunen van goede doelen.

Een van de mogelijkheden om dit te realiseren, en kinderen wereldwijd te helpen met bijvoorbeeld onderwijs of voeding, is door UNICEF in je testament op te nemen. Met UNICEF als erfgenaam geef je kinderen de kans gezond op te groeien en zich te ontwikkelen, ook nadat je er niet meer bent.
 

Meer weten over de bucketlist van de Nederlandse vijftigplusser? Lees dan het volledige onderzoek via het persbericht 'Bovenaan de bucketlist: het Noorderlicht zien'.