Nieuw initiatief: UNICEF Business Buddies

12 maart 2019

Met trots presenteren wij UNICEF Business Buddies. Als buddie kan een bedrijf, groot of klein, zich direct en duurzaam inzetten voor de rechten van ieder kind. Dit kan met een jaarlijkse, eenmalige bijdrage en er zijn verschillende opties beschikbaar.

Nicolet Bosschieter van PANCAKES Amsterdam is een UNICEF Business Buddie.

Nicolet Bosschieter van PANCAKES Amsterdam is een UNICEF Business Buddie.

Nicolet Bosschieter van PANCAKES Amsterdam is een UNICEF Business Buddie.

Drie Business Buddies opties

Wij bieden op onze website drie pakketten aan om als bedrijf Buddie te worden. Bij alle mogelijkheden is een eenmalige, jaarlijkse donatie vereist. De inhoud van het pakket is afhankelijk van het gedoneerde bedrag. Alle deelnemers ontvangen het UNICEF Business Buddies certificaat, het UNICEF Business Buddies beeldmerk en (na drie jaar onafgebroken buddieschap) het UNICEF Business Buddies geschenk.

Business Buddie: PANCAKES Amsterdam

Nicolet Bosschieter van PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden. We doneren de opbrengst van ons betaalde toilet aan UNICEF. Zo hebben wij iets vervelends (betalen voor het toilet) omgebogen naar iets goeds (kinderen helpen). Iets dat helemaal past bij de visie van PANCAKES Amsterdam.”

Wat doet UNICEF met de bijdragen van de UNICEF Business Buddies?

Dankzij de bijdragen van de UNICEF Business Buddies kunnen wij ons komende jaren inzetten voor:

  • De bescherming van de rechten van kinderen op de vlucht, waarbij we speciale aandacht vragen voor kinderen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Wij willen dat er in Europa veilige en legale vluchtroutes komen en dat in het Nederlandse asielbeleid het belang van het kind altijd op nummer één staat.
  •  Kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar in de hele wereld. UNICEF wil dat ze weerbaar zijn, zodat ze zoveel mogelijk zelf aan het roer staan van hun leven. In Nederland staat het mentale welzijn van jongeren centraal, in ontwikkelingslanden geven we hen de kans om te studeren en een vak te leren.
  • Het belang van goede voeding voor ieder kind in ontwikkelingslanden én in Nederland, want hier vormt overgewicht onder kinderen een groeiend probleem. Hulp aan ondervoede kinderen, voorlichting en gesprekken met overheden (inclusief de Nederlandse), staan op UNICEF’s lijstje met maatregelen om dat voor elkaar te krijgen.