Eerste noodgoederen UNICEF aangekomen in Kabul

29 september 2021

Het eerste vliegtuig met levensreddende medische benodigdheden van UNICEF is woensdag in Kabul aangekomen. De vlucht werd uitgevoerd via de Airbridge van de Europese civiele bescherming en humanitaire hulp (ECHO).

In totaal werd vandaag 32 ton aan essentiële medicijnen, orale rehydratatiezouten en antibiotica, medische en chirurgische benodigdheden ingevlogen. Deze goederen moeten de komende drie maanden 100.000 kinderen en vrouwen voorzien van noodzakelijke hulp.

De goederen komen op een moment waarop de voorraden in Afghanistan opraken. Ziekenhuizen hebben te kampen met ernstige tekorten aan voorraden en medicijnen. ‘Deze medische benodigdheden komen op een kritiek moment voor kinderen en moeders in Afghanistan, aangezien ze worden geconfronteerd met een steeds ernstiger wordende gezondheids- en voedingscrisis’, zegt Herve Ludovic De Lys, UNICEF-vertegenwoordiger in Afghanistan. ‘We danken de EU voor hun steun om ervoor te zorgen dat kinderen en moeders de basisgezondheidszorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.’

Dit is de eerste van twee zendingen die de komende dagen via de ECHO Airbridge naar Kabul zullen worden gevlogen.

Un0528679