Goedkope superpindakaas redt kinderlevens

22 mei 2019

Wereldwijd zijn 16 miljoen kinderen ernstig acuut ondervoed. Met zakjes superpindakaas vol vitamines en mineralen komen ze er snel weer bovenop.

Strossle unicef plumpy'nut

Plumpy’Nut® is een soort superpindakaas vol vitamines, mineralen en melkpoeder. Speciaal ontwikkeld voor ernstig acuut ondervoede kinderen. Wereldwijd gaat het om 16 miljoen kinderen. Acute ondervoeding ontstaat vaak in landen met conflictsituaties, grote droogte of gebrek aan gezondheidszorg. Hierdoor verzwakt de weerstand van kinderen -vooral kinderen jonger dan vijf jaar zijn heel kwetsbaar - en is de kans groot dat ze overlijden aan longontsteking, diarree, malaria, mazelen of aids.

3 zakjes per dag

Toch kunnen heel veel kinderen geholpen worden met de speciale, voedzame pindapasta. Wereldwijd is UNICEF daar de grootste afnemer van. Zij delen de zakjes Plumpy’Nut® uit in gezondheidscentra in landen als Syrië, de Centraal Afrikaanse Republiek, Laos, Guatemala en Zuid-Soedan. De handige portiezakjes met Plumpy’Nut® kun je heel gemakkelijk distribueren en bewaren. En ook handig: het is meteen om te eten. Opwarmen, mengen met water of gekoeld bewaren is niet nodig! Met drie zakje per dag sterken ondervoede kinderen snel weer aan. Na twee weken behandelen in een ziekenhuis of hulppost zijn ze vaak alweer op gewicht. Thuis gaat de behandeling dan nog 3 weken door en zijn kinderen weer helemaal hersteld. Duur is de superpindakaas niet. Een behandeling van een ondervoed kind met Plumpy'Nut® kost twintig euro per maand. 

Help je mee?

Met superpindakaas redt UNICEF vele kinderlevens. Help je mee in de strijd tegen acute ondervoeding? Met een eenmalige donatie van twintig eurogeef je bijvoorbeeld een kind vier weken lang dagelijks drie zakjes voedzame Plumpy'Nut®.