Burgemeester Marco Out doneert 2500 euro aan Giro555 namens gemeente Assen

21 mei 2021

Marco Out, burgemeester van Assen en voorzitter van de veiligheidsregio Drenthe, heeft op donderdag 20 mei namens de gemeente Assen 2500 euro gedoneerd aan ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555. Dit deed hij bij de Giro555-collectebus, die op dat moment bij het iconische TT-circuit stond, wat tevens een vaccinatielocatie is. De volgende Drenthenaren waren ook ter plaatse om de actie te steunen: Servet Duran, intensivist bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, Marloes van der Velde, die als fitte 35-jarige corona kreeg en te kampen kreeg met een lange nasleep, en Marjon Feenstra, manager infectieziektebestrijding bij de GGD Drenthe.

Burgemeester van Assen Marco Out

Burgemeester van Assen Marco Out

Burgemeester van Assen Marco Out

Out: ‘Het vaccineren in Drenthe gaat hartstikke goed en daar ben ik trots op. Veel mensen laten zich vaccineren en dat is belangrijk om uiteindelijk de pandemie onder controle te krijgen. Op andere plekken in de wereld is het nog niet zo ver. Het is van groot belang dat we de mensen daar ook steunen zodat zij gevaccineerd kunnen worden. Daarom: steun Giro555!’ 

Van der Velde: ‘Wij mogen ons gelukkig prijzen dat wij hier in Nederland wonen en dat het hier allemaal goed geregeld is. Maar uiteindelijk is de enige weg uit deze hele pandemie als de de hele wereld gevaccineerd is. Corona stopt niet bij een landsgrens, dus daar moeten wij ook niet stoppen met denken en elkaar helpen.

Feenstra: ‘Wij willen heel graag dat alle mensen wereldwijd de gelegenheid krijgen om zich te laten vaccineren, want vaccineren is de enige manier om deze pandemie tot stilstand te brengen. 

Samen in actie tegen corona

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor Giro555: Samen in actie tegen corona. De komende weken zal de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties gaan om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

### Noot voor de redactie ###

Voor meer beeld- en videomateriaal van de Collectebus in Assen, 555Live en Giro555 klik hier