UNICEF sluit deal met luchtvaartmaatschappijen voor verspreiding coronavaccins

16 februari 2021

UNICEF heeft vandaag het zogeheten humanitair luchtvracht initiatief gelanceerd. Meer dan tien grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder AirFrance/KLM en United Airlines, werken samen voor de levering en verspreiding van coronavaccins, medicijnen en medische apparatuur. 

Een UNICEF vrachtlading voor vaccins

Een UNICEF vrachtlading voor vaccins

Een UNICEF vrachtlading voor vaccins

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 worden de vaccins verdeeld over 145 landen om in totaal 3 procent van de bevolking van die landen in te enten. 

'De levering van coronavaccins is een grote en complexe onderneming, onder meer door de grote aantallen de vele leveringen op de planning, het handhaven van de koude keten en de diversiteit van de routes,' zegt Etleva Kadilli, directeur van UNICEF’s Supply Division in Kopenhagen. 

Het is de bedoeling dat de tien luchtvaartmaatschappijen zorgen voor een rechtvaardige verdeling van de vaccins. UNICEF is dankbaar voor de medewerking van de luchtvaartmaatschappijen, en ziet de samenwerking ook als een voorbeeld voor logistieke paraatheid voor andere eventuele humanitaire en gezondheidscrisis in de toekomst.