DI-RECT Haags ambassadeur voor UNICEF

3 maart 2015

Den Haag 2 maart 2015 - De Nederlandse band DI-RECT gaat UNICEF steunen. Dat doen zij in het kader van het actiejaar ‘Den Haag voor UNICEF’, waarin bekende en minder bekende inwoners van Den Haag zich in 2015 een jaar lang inzetten voor UNICEF. Vandaag werden de bandleden van DI-RECT welkom geheten door UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet. Zowel DI-RECT als Paul van Vliet zijn afkomstig uit Den Haag.

“Ik werd geraakt door de slogan van UNICEF ‘zoveel begint bij en kind’. Als je geen kind kunt zijn, heb je een valse start in het leven”, zei Bas van Wageningen, basgitarist van DI-RECT vanmorgen. De band gaat aandacht vragen voor het werk van UNICEF en mensen oproepen om in actie te komen. Het geld dat in het actiejaar wordt ingezameld wordt besteed aan het verbeteren van de situatie voor kinderen in Indonesië.

Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht, ondersteunt om de twee jaar een organisatie die zich internationaal inzet voor vrede en recht. Tien jaar geleden was UNICEF het eerste goede doel. Den Haag heeft UNICEF in 2015 weer als goed doel voor de stad gekozen vanwege de bijzondere relatie die de VN-stad en de VN-kinderrechtenorganisatie van oudsher hebben.

UNICEF helpt in190 landen kinderen met beter onderwijs, vaccinaties, drinkwatervoorzieningen en noodhulp. In Indonesië is ruim een kwart van de meisjes voor hun 18e verjaardag al getrouwd. UNICEF gaat zich met hulp van de stad Den Haag inzetten om kindhuwelijken en andere schendingen tegen de rechten van het kind tegen te gaan.

“Dat mijn nichtje van 11 jaar zou worden uitgehuwelijkt, dat is onvoorstelbaar. Met kinderen in de rest van de wereld mag dat natuurlijk ook niet gebeuren”, aldus Marcel Veenendaal, zanger van DI-RECT.

Het gedachtegoed achter ‘Den Haag voor UNICEF’ is: welke kansen heb jij gekregen waardoor je verder bent gekomen in het leven? Waar heb jij je talenten ontdekt? Den Haag en UNICEF vinden dat elk kind, kind moet kunnen zijn, want dan kan het later bergen verzetten. Met de slogan: 'Zoveel begint bij een kind. Als wij het kansen geven', roepen UNICEF en de gemeente Den Haag iedereen in Den Haag op om zich in te zetten voor kinderen in Indonesië.

Andere Haagse ambassadeurs voor UNICEF zijn Mark Boulas, eigenaar Rockstone Sessions in Den Haag, radiopresentatrice Nicolette Krul, Bruno Bruins, voormalig  staatssecretaris van OCW, Willem Post, Amerika- deskundige van Instituut Clingendael, Ouafa Oulhadj, student Bestuurskunde en Michel Rogier, raadslid Den Haag.

Noot voor de reactie:

Op de foto v.l.n.r.: Marcel Veenendaal (zang) Frans van Zoest (gitaar), Paul van Vliet, Bas van Wageningen (basgitaar), Vince van Reeken (toetsen) en Jamie Westland (drums)

Fotograaf: Richard mulder

Meer informatie: www.denhaagvoorunicef.nl