UNICEF stuurt 68 ton ebola hulpgoederen naar Liberia

25 augustus 2014

Een vliegtuig met 68 ton aan medische hulpgoederen en hygiënemiddelen is dit weekend in Monrovia, Liberia geland. UNICEF stuurt de spullen, waaronder 27 ton chloor en 450.000 paar handschoenen, om de verspreiding van de dodelijke virusziekte tegen te gaan. Daarnaast wordt infuusvloeistof en ORS om uitdroging tegen te gaan, en therapeutisch voedsel voor patiënten.

Liberiauni169330

De hulpgoederen gaan naar ziekenhuizen en klinieken in Liberia, die veelal te maken hebben met beperkte voorraden. Duizenden Liberianen kunnen daardoor geen medische hulp krijgen. Intussen telt het land meer dan 1000 bevestigde gevallen van ebola en inmiddels 613 doden. Een van de oorzaken van de snelle verspreiding van het virus is door de jaren van burgeroorlog verslechterde gezondheidszorg.

“Sinds het begin van de uitbraak werkt UNICEF op meerdere fronten. We brengen de meest noodzakelijke basisvoorraden en geven binnen gemeenschappen voorlichting om de verspreiding van het virus tegen te gaan”, aldus Sheldon Yett, directeur van UNICEF in Liberia. UNICEF heeft inmiddels voor 2 miljoen dollar aan materiaal naar Liberia verstuurd.

“Dit is de ergste ebola-uitbraak ooit. Er is internationaal gecoördineerde aanpak nodig om de ziekte onder controle te krijgen”, aldus ebola-teamleider Tim Callaghan van USAID.