The Hague Idiots winnen de UNICEF Talent Battle

21 november 2013
Gs unicefbattle011

Amsterdam, 21 november - The Hague Idiots is door de jury gekozen als winnende band van de UNICEF Talent Battle. Gisterenavond, op de Dag voor de Rechten van het Kind, vond de finale plaats in Bitterzoet, Amsterdam. Negen bandjes streden tegen elkaar. Voorafgaand aan de finale vonden voorrondes plaats in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Per voorronde gingen drie bandjes door naar de finale.

De show is nog niet begonnen, maar de zaal van Bitterzoet in Amsterdam is al stampvol. Ouders, vrienden en familie maar vooral ook heel veel fans staan klaar om hun favoriete band aan te moedigen. De bandleden lopen gespannen op en neer door de artiestenruimte. De muziekinstrumenten worden voor de laatste keer gecheckt en de stemmen worden nog even opgewarmd. Vanavond is dé avond!

Nicolette van Dam presenteert

Presentatrice Nicolette van Dam verschijnt op het podium. Dat kan maar één ding betekenen: de show gaat beginnen! De UNICEF-ambassadeur leidt de show in met een gepassioneerd verhaal over haar reis  naar Burundi. “Met eigen ogen heb ik gezien wat het werk van UNICEF teweeg brengt. Een simpel iets als een waterpomp waar schoon water uit komt, zorgt ervoor dat honderden kinderen gezond blijven. Hoe mooi is dat!” Ze introduceert de jury: GTST-acteur Ferry Doedens, zangeres Pearl Josefzoon, programmeur van Bitterzoet Everaldo Pechler en lid van het UNICEF jongerenpanel Else Konstapel. De negen bandjes spelen met hun optredens de hele zaal plat. Rock, jazz, funk en soul passeren de revue. Er komt een scala aan muziekinstrumenten voorbij: van saxofoons tot keyboards tot hammondorgels. De muzikaliteit van de bandjes is verbluffend en de jury is diep onder de indruk. Na alle optredens is het zover: de jury gaat in beraad.

Winnaars

Na vijftien lange minuten nemen de juryleden plaats op het podium. De verlossende woorden klinken: “En de winnaar is…. The Hague Idiots!” Een juichend kabaal barst los in de zaal en de bandleden rennen het podium op. “Wat super geweldig, awesome! We hebben er geen woorden voor!” Nicolette van Dam overhandigt een cheque met de prijzen: een professionele opname van hun nummer in de Redbull Studios in Amsterdam, een waardebon van Bax-shop ter waarde van €2500 en een pauze take-over op school door een gave DJ. The Hague Idiots sluiten de avond af met een laatste knallende optreden.

We gaan voor nul

De UNICEF Talent Battle wordt georganiseerd in het kader van UNICEFs campagne ‘We gaan voor nul’ tegen kindersterfte. Elke dag sterven 18.000 kinderen door oorzaken die vaak eenvoudig te voorkomen zijn. Omdat elk kind dat sterft er één te veel is, vraagt UNICEF aandacht voor het probleem en roept iedereen op om ‘voor nul te gaan’. Tijdens de UNICEF Talent Battle worden de  deelnemende groepen en bands gevraagd zich in te zetten voor de campagne en aandacht te vragen voor de strijd tegen kindersterfte. De opbrengst van de finale van de talentenjacht wordt besteed aan UNICEFs programma’s om kindersterfte te voorkomen.  

Noot voor de redactie:

Persvoorlichting UNICEF Nederland, 070 3339332 of 06 51411906 lwestendorp@unicef.nl.

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, is actief in meer dan 150 landen en gebieden.  We zien erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft.  Met hulpprogramma’s op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpen we kinderen te overleven en armoede te overwinnen. In Nederland geeft UNICEF voorlichting over dit werk en werft hiervoor fondsen. Ook lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind in ons land.

Gs unicefbattle005