Aanmelding nominaties Paul van Vliet Award gestart

2 juli 2013

Vanaf vandaag is het mogelijk nominaties aan te dragen voor de Paul van Vliet Award. Deze award - een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere en vernieuwende manier inzet voor kinderen. Aanmelden kan op www.unicef.nl/paulvanvlietaward.

Elke organisatie met een baanbrekend idee of buitengewone prestatie ter verbetering van de positie van één of meerdere kinderen, kan meedingen naar de award. In samenwerking met de Efteling worden aan de winnaar een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.

Op 20 november 2013 – de Dag voor de Rechten van het Kind – wordt de Paul van Vliet Award voor de eerste keer uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland en geeft invulling aan de oproep van de kinderrechtenorganisatie om samen te bouwen aan een betere wereld voor kinderen. Omdat de Efteling vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken, is de Efteling mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award. Vanaf dit jaar zal de Award jaarlijks worden uitgereikt.

Inzendingen kunnen worden ingediend tot 15 september 2013. Uit de inzendingen worden drie potentiële winnaars geselecteerd. De genomineerden mogen hun idee op 20 november presenteren aan een jury, die nog dezelfde middag een winnaar kiest.