Giro555 haalt 9,3 miljoen euro op tegen corona

1 oktober 2021

Op 1 oktober is de inzamelingsactie ‘Samen in actie tegen corona’ van de samenwerkende hulporganisaties afgerond. In mei werd hiervoor Giro555 geopend. De eindstand van de gezamenlijke actie is 9,3 miljoen euro.   

Vaccination outside a primary health care centre andhra pradesh (terre des hommes)

UNICEF is een van de hulporganisaties achter Giro555. Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF en actievoorzitter van Giro555: ‘We zijn ontzettend dankbaar voor de belangeloze inzet van zoveel mensen en de prachtige donaties die we hebben ontvangen in een voor iedereen moeilijke tijd. We hebben een heel mooi bedrag van ruim 9 miljoen euro weten op te halen! Deze donaties helpen ons in het mogelijk maken van wereldwijd sneller vaccineren. Dat is nog steeds de belangrijkste uitweg uit de coronapandemie.’

Geld voor medische noodhulp

Op 12 mei 2021 openden de samenwerkende hulporganisaties Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen: ‘Samen in actie tegen corona’. Het ingezamelde geld is bestemd voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers en voor het mogelijk maken van vaccineren in kwetsbare landen.

De donaties die tot dusver zijn binnengekomen, zijn onder meer besteed aan beschermende kleding voor zorgverleners in India, het leveren van zuurstofflessen aan slachtoffers in Nepal, er zijn injectienaalden verstuurd naar Jemen en Suriname is voorzien van zuurstofapparaten en mobiele koelboxen. Alle hulporganisaties achter Giro555 gaan onveranderd verder met hun hulp om de wereldwijde gevolgen van corona te verlichten.