GROHE haalt 141.000 euro op voor UNICEF

7 december 2020

GROHE BeNelux haalt 141.000 euro op voor Make a Splash! Hiermee maken wij een wereld van verschil voor kinderen. We gaan hen structureel helpen met betaalbare sanitaire voorzieningen en betere hygiëne-faciliteiten in Kenia, Ethiopië en Tanzania.

900 miljoen kinderen geen water en zeep op school, terwijl handen wassen met zeep en water één van de meest goedkope en effectieve manieren is om infectieziekten te voorkomen

900 miljoen kinderen hebben geen water en zeep op school, terwijl handen wassen met zeep en water één van de meest goedkope en effectieve manieren is om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen

900 miljoen kinderen hebben geen water en zeep op school, terwijl handen wassen met zeep en water één van de meest goedkope en effectieve manieren is om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen

Make a Splash!, het partnership tussen UNICEF en Lixil (GROHE maakt onderdeel uit van de Japanse LIXIL Group), helpt kinderen en gezinnen wereldwijd aan een schone en veilige leefomgeving door toegang te geven tot betaalbare sanitaire voorzieningen en betere hygiëne-faciliteiten.

Wat wij met de opbrengst kunnen bereiken in Oost-Afrika:

  • Bij 2.500 kinderen kan een toilet thuis geïnstalleerd worden.
  • Zo’n 1.125 vrouwelijke studentes krijgen toegang tot een schoon en een veilig toilet. Hierdoor kunnen ze ook tijdens hun puberteit naar school blijven gaan.
  • 10 landelijk gelegen scholen worden voorzien van toiletten en schoon water.
  • Meer dan 10.000 (kwetsbare) kinderen krijgen les over gezonde toiletgewoonten.

Waarom dit nodig is

Op dit moment hebben 2 miljard mensen géén toegang tot sanitaire basisvoorzieningen zoals een toilet of schoon water om hun handen te wassen. Bovendien hebben 900 miljoen kinderen geen water en zeep op school, terwijl handen wassen met zeep en water één van de meest goedkope en effectieve manieren is om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Dit is sinds COVID-19 alleen nog maar belangrijker geworden.

Over de samenwerking

GROHE sluit aan bij het bestaande partnership Make a Splash! tussen UNICEF en LIXIL. Hierin werken de organisaties gezamenlijk aan projecten in de Oost Afrikaanse landen: Kenia, Ethiopië en Tanzania om kinderen wereldwijd te helpen aan een schonere en veilige leefomgeving. Focus ligt op het vergroten van het aantal hygiënische voorzieningen, zoals toiletten en handwasfaciliteiten, maar ook educatie op het gebied van hygiëne. Daarnaast werken de partijen samen om wereldwijd hygiëneprogramma’s te promoten en structurele gedragsverandering te bewerkstelligen.