Een (gratis) Zakje Geluk voor alle scholieren in Nederland

24 augustus 2020

In heel Nederland gaan kinderen na een gek voorgaand schooljaar en een zomer als geen ander weer terug naar school. In juni bedankte UNICEF alle kinderen voor hun enorme inzet de afgelopen periode, en nu willen we ze graag heel veel succes wensen dit nieuwe schooljaar! Bestel een (gratis) Zakje Geluk met een klavertje vier bloembol én een geluksbandje.

Lieve scholieren, succes!

Je kunt het Zakje Geluk hier helemaal gratis aanvragen. Dit nieuwe schooljaar wordt vast even wennen; er zijn nieuwe regels, en de coronasituatie blijft elke dag weer veranderen. Het vraagt veel van onze scholieren. Met het Zakje Geluk geeft UNICEF ze een beetje extra geluk mee. Goed onderwijs is ontzettend belangrijk voor de toekomst van een kind, en we moeten er met z'n allen voor zorgen dat kinderen in Nederland ook tijdens een wereldwijde crisis alle mogelijkheden krijgen om te kunnen groeien en bloeien op school. 

Mahima en haar zusje uit India kunnen nog steeds niet terug naar school. 

Mahima en haar zusje uit India kunnen nog steeds niet terug naar school. 

Mahima en haar zusje uit India kunnen nog steeds niet terug naar school. 

Alle kinderen terug naar school  

Dit jaar hebben we allemaal van dichtbij mee kunnen maken hoe belangrijk het is voor kinderen om gewoon naar school te kunnen gaan. In Nederland kan het weer, maar wereldwijd zitten miljoenen kinderen nog steeds thuis. Voor veel van hen is les op afstand heel lastig – ze hebben geen internetverbinding of niemand die hen kan helpen met de lessen – waardoor de leerachterstand groeit. En dat terwijl onderwijs een van de belangrijkste bouwstenen is voor de toekomst van een kind. UNICEF roept alle landen op hun scholen op een veilige manier weer te openen, en ondersteunt kinderen wereldwijd met innovatieve lessen op afstand. Zodat kinderen niet de onzichtbare slachtoffers van deze coronacrisis worden.