H&M steunt Syrische kinderen

12 augustus 2019

Ook dit jaar staan alle H&M-winkels in Nederland in het teken van UNICEF tussen 12 en 27 augustus. Met de jaarlijkse Back to School campagne vraagt H&M dit jaar aandacht voor Syrische kinderen, die heel graag weer naar school willen.

Deze drie Syrische meisjes gaan gelukkig weer naar school. Dit is niet vanzelfsprekend. Bijna twee miljoen kinderen gaan niet naar school.

Deze drie Syrische meisjes gaan gelukkig weer naar school. Dit is niet vanzelfsprekend. Het conflict in Syrië heeft enorme gevolgen voor het onderwijs in de regio. Scholen zijn verwoest, leraren gevlucht en bijna twee miljoen kinderen gaan niet naar school.

Deze drie Syrische meisjes gaan gelukkig weer naar school. Dit is niet vanzelfsprekend. Het conflict in Syrië heeft enorme gevolgen voor het onderwijs in de regio. Scholen zijn verwoest, leraren gevlucht en bijna twee miljoen kinderen gaan niet naar school.

H&M Back to School

H&M werkt samen met UNICEF aan goed onderwijs voor alle kinderen in Syrië. Tussen 12 en 27 augustus 2019 is het mogelijk om in de H&M-winkels je aankoopbedrag te verhogen met één euro. De opbrengst hiervan gaat naar onderwijs voor Syrische kinderen. Ook kinderen uit Nederland kunnen hieraan bijdragen. Dit kan met de speciale kleurplaat winactie. Tijdens de actieperiode zijn er kleurplaten beschikbaar in alle H&M-winkels. Kinderen maken kans om een superzachte Oenny knuffel te winnen met de mooiste ingekleurde kleurplaten. Deze moeten uiterlijk 15 september 2019 ingeleverd worden bij een H&M-winkel. H&M doneert voor iedere ingeleverde kleurplaat een UNICEF schoolpakket* aan Syrische kinderen.

*een schoolpakket bevat 2 schriften, een pen, potlood, gum, schaar, liniaal en waskrijtjes.

Dit is de 5 jarige Fatme uit Syrië. Deze foto is gemaakt tijdens haar eerste schooldag in maart 2019.

Dit is de 5-jarige Fatme uit Syrië. Deze foto is gemaakt tijdens haar eerste schooldag in maart 2019. Fatme houdt van spelen en is heel trots dat ze nu naar een ‘echte’ school gaat, samen met haar grote broers. UNICEF zet alles op alles om zoveel mogelijk Syrische kinderen een hoopvolle toekomst te geven.

Dit is de 5-jarige Fatme uit Syrië. Deze foto is gemaakt tijdens haar eerste schooldag in maart 2019. Fatme houdt van spelen en is heel trots dat ze nu naar een ‘echte’ school gaat, samen met haar grote broers. UNICEF zet alles op alles om zoveel mogelijk Syrische kinderen een hoopvolle toekomst te geven.

Wat doet UNICEF voor Syrische Kinderen

In Syrië is ruim acht jaar oorlog geweest en dit heeft enorme gevolgen voor het onderwijs. Ongeveer de helft van alle scholen zijn verwoest, leraren zijn gevlucht en meer dan twee miljoen kinderen gaan hierdoor niet naar school. Daardoor lopen kinderen groot risico slachtoffer te worden van kinderarbeid, kind huwelijken of rekrutering door gewapende groepen. Ook lopen ze een enorme leerachterstand op waardoor een hele generatie - die straks het land moet opbouwen - verloren dreigt te gaan. Toegang tot onderwijs en veilige scholen is daarom cruciaal.

UNICEF zet alles op alles om zoveel mogelijk Syrische kinderen een hoopvolle toekomst te geven. We zetten tijdelijke leerplekken op (in tenten, kelders en zelfs grotten), maar zorgen ook voor lichte renovatie van bestaande klaslokalen. We geven cursussen aan juffen en meesters, zodat ze goed voorbereid voor de klas staan. Daarnaast zorgen we voor rugzakjes met schoolspullen, zodat kinderen de materialen hebben om te kunnen leren.

Na jaren van conflict is onderwijs voor kinderen en hun ouders nog steeds erg belangrijk. Het biedt een ontsnapping aan de dagelijkse realiteit en hoop voor de toekomst.