Schooltenten en andere hulpgoederen aangekomen op Sulawesi

19 oktober 2018

Op 16 oktober zijn 30 ton hulpgoederen aangekomen op het Indonesische eiland Sulawesi. Het gaat onder meer om 65 schooltenten.

UNICEF-medewerkers op Sulawesi controleren de gearriveerde schooltenten.

UNICEF-medewerkers op Sulawesi controleren de gearriveerde schooltenten.

UNICEF-medewerkers op Sulawesi controleren de gearriveerde schooltenten.

In de komende dagen volgen nog tweehonderd school-in-a-box kits en 135 extra tenten. UNICEF kan deze hulpgoederen sturen mede dankzij de opbrengst van de Giro555-actie.

Door de tsunami werden minstens 1.185 scholen op Sulawesi zwaar beschadigd. UNICEF wil in totaal 450 tijdelijke schooltenten opzetten in de getroffen gebieden. In elke tent passen twee klassen. Inmiddels zijn er ruim twintig tenten opgezet.

School biedt bescherming

'UNICEF werkt samen met het ministerie om het onderwijs in de getroffen gebieden te herstellen,' zegt Debora Comini, directeur van UNICEF Indonesië. 'Op school kunnen we kinderen opvangen, hen psychosociale bijstand geven en hen beschermen tegen uitbuiting.'

Kinderen doen mee aan een programma voor traumaverwerking in Palu, Sulawesi.

Kinderen doen mee aan een programma voor traumaverwerking in Palu, Sulawesi.

Kinderen doen mee aan een programma voor traumaverwerking in Palu, Sulawesi.

Op Sulawesi en ook in het eerder door een aardbeving getroffen Lombok leven 475.000 kinderen die dringend hulp nodig hebben. Al voor de tsunami kende Sulawesi een lage vaccinatiegraad, veel ondervoeding en beperkte sanitaire voorzieningen, wat de gezondheid van de mensen in het gebied nog kwetsbaarder maakt. UNICEF en andere hulporganisaties zorgen voor drinkwater, sanitaire voorzieningen, voeding, onderwijs en bescherming.

Zorgen om kwetsbare kinderen

UNICEF maakt zich in het bijzonder zorgen om kinderen zonder ouders en kinderen die psychosociale hulp nodig hebben. Teams zetten voor hen opvangplekken op en zijn druk bezig met de registratie van alleenstaande kinderen en het opsporen van familieleden.

Nederland helpt Sulawesi

geef nu