H&M steunt Syrische kinderen met Back-to-school campagne

24 augustus 2018

Alle winkels van Hennes & Mauritz in Nederland staan weer in het teken van UNICEF. Met de jaarlijkse Back to school campagne vraagt H&M ditmaal aandacht voor Syrische kinderen, die heel graag weer naar school willen. De campagne loopt van 27 augustus tot 9 september 2018.

Syrie kinderen terug naar school

Wat doet UNICEF?

In Syrië is al zeven jaar oorlog en gaan bijna 2 miljoen kinderen niet meer naar school. UNICEF brengt daar verandering in. We zorgen ervoor dat er een veilige plek is om les te krijgen, dat er docenten zijn en schoolspullen. Maar alles begint natuurlijk met een gevulde schooltas, met boeken, schriften en schrijfmateriaal. Als klant van H&M kun je daar tijdens de actie op verschillende manieren aan bijdragen.

Meedoen

Tussen 27 augustus en 9 september kan iedereen in alle H&M-winkels in Nederland geld doneren aan de kassa of een Oenny kleurplaat inleveren. Voor elke kleurplaat doneert H&M een schoolpakket voor kinderen in Syrië. De speciale Oenny-kleurplaat kun je hier downloaden of ophalen in de winkel. Bovendien staat er op de kleurplaat een kortingscode voor de Oenny-rugzak (van 12,95 voor 7,95). 

“Mijn leraren hebben me de kans gegeven om weer te dromen!”

Naya (16) uit Syrië