Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Eindelijk hulp

30 september 2020

Hulpverleners van UNICEF reizen op ezels en kamelen naar Jebel Marra in de door geweld geteisterde Soedanese regio Darfur. Voor het eerst in tien jaar kunnen ze daar kinderen en hun families helpen.

Kinderen en hun ezels bij een waterpunt in Noord-Darfur, Soedan.

Kinderen en hun ezels bij een waterpunt in Noord-Darfur, Soedan.

Kinderen en hun ezels bij een waterpunt in Noord-Darfur, Soedan.

De UNICEF-medewerkers brengen water, medicijnen en andere hulpgoederen en bekijken meteen welke hulp er nog meer nodig is. Zo gaat bijna de helft van de kinderen in Jebel Marra niet naar school en komen kindhuwelijken veel voor.