UNICEF-ambassadeur David Beckham zet nieuw fonds voor kinderen op

9 februari 2015

David Beckham en UNICEF lanceren vandaag het nieuwe David Beckham UNICEF Fonds ”7”, dat miljoenen kinderen wereldwijd wil ondersteunen. Het is voor het eerst dat een ambassadeur voor UNICEF zich op deze manier inzet om de meest kwetsbare kinderen te ondersteunen. Beckham, precies tien jaar ambassadeur voor UNICEF, belooft zich ook het komende decennium voor kinderen in te zetten.

Filmmateriaal op aanvraag beschikbaar.

Beckhaminfilipijnen2014

Beckham zal zijn bekendheid, invloed en connecties gebruiken om fondsen te werven en wereldleiders aan te sporen om duurzame verbeteringen voor kinderen te realiseren. “Ik voel me vereerd om deel uit te maken van UNICEF’s bijzondere werk voor kinderen”, zei Beckham. “De noodzaak om kinderen te helpen is nog nooit zo groot geweest en ik heb de tijd om me ervoor in te zetten. Daarom zet ik dit nieuwe fonds op met UNICEF. “7” vertegenwoordigt mijn betrokkenheid bij kinderen die het het meest nodig hebben in de wereld. Mijn extra inzet zal helpen de levens van miljoenen kinderen te veranderen. Alles wat ik heb gedaan in mijn leven – mijn voetbalcarrière, mijn gezin, heeft geleid tot dit fonds. Ik wil dat mijn kinderen hier trots op zullen zijn.”

Beckham wil de komende jaren voor met UNICEF miljoenen euro’s inzamelen. Hij werkt aan de planning van verschillende bijzondere fondsenwervende iniatieven en gaat meer reizen te maken: om kinderen, wereldleiders en UNICEF staff te ontmoeten en meer bewustwording te creëren. De naam van het fonds, “7”, is genoemd naar Beckhams geluksnummer op zijn beroemde Britse en Manchester United shirts.

De lancering van het fonds komt na een van de grootste rampjaren voor kinderen uit de geschiedenis. Meer dan 15 miljoen kinderen hadden vorig jaar te lijden onder het geweld in oorlogen, miljoenen anderen werden geraakt door natuurrampen, duizenden raakten wees door ebola. Naast deze rampen waren er andere bedreigingen voor kinderen, zoals kinderarbeid (168 miljoen kinderarbeiders) en seksueel geweld of meisjesbesnijdenis. Ook komt “7” in het jaar waarin de internationale leiders nieuwe doelstellingen opstellen die het leven van kinderen voor de komende jaren zal veranderen.

Middels “7” zal David Beckham de komende drie jaar de volgende programma’s van UNICEF steunen:

  • Bescherming en begeleiding verstrekken aan kinderen in El Salvador, het land met het hoogste percentage kindermoorden in de wereld.
  • Waterpompen plaatsen en gemeenschappen trainen in Burkina Faso, waar momenteel 1 op de 5 sterfgevallen onder kinderen wordt veroorzaakt door diarree.
  • Moeders in Papoea Nieuw-Guinea die borstvoeding geven ondersteunen om kinderen een goede start van hun leven te geven. Hier heeft ondervoeding bij kinderen gezorgd voor groeiachterstanden bij bijna de helft van alle kinderen onder de 5 jaar.

Bij de lancering van ‘7’ vraagt Beckham ook het publiek en zijn fans om met hem mee te doen bij het ondernemen van actie voor kinderen. “David Beckham heeft zich in zijn tien jaar als ambassadeur van UNICEF ingezet voor ’s werelds meest kwetsbare kinderen,” zegt Paloma Escudero, van UNICEF’s Global Management Team. “David heeft bewustwording gecreëerd voor de grote gevaren bij kinderen, zoals ondervoeding, ebola en AIDS. Hij is met UNICEF naar Sierra Leone, Zuid-Afrika, Thailand en de Filipijnen geweest waar hij heeft geholpen om fondsen op te zetten voor kinderen die zijn getroffen door de Tyfoon Haiyan. Met ‘7’: The David Beckham UNICEF Fund, kunnen we samenwerken en zorgen voor een positieve verandering voor kinderen.”

Davidbeckhamfonds