Kinderarbeid berooft miljoenen kinderen van gezondheid, onderwijs en groei

12 juni 2013

Op de internationale Dag tegen Kinderarbeid vraagt UNICEF vandaag aandacht voor de miljoenen kinderen die een vorm van gevaarlijk of uitbuitend werk verrichten. Meestal gaat dat ten koste van hun gezondheid, onderwijs en algehele welzijn en ontwikkeling.

800 ivoorkustuni98926

Miljoenen kinderen werken om hun gezin te onderhouden, maar kinderarbeid wordt onaanvaardbaar wanneer het wordt uitgevoerd door kinderen die te jong zijn, die werk doen dat gevaarlijk is voor kinderen en die hun school erdoor missen. In de ergste vormen van kinderarbeid worden kinderen blootgesteld aan gevaren voor hun gezondheid en aan fysiek gevaar, wordt hun ontwikkeling bedreigd en worden ze blootgesteld aan uitbuiting.

 

Ivoorkustuni98926