Meidenband uit Weesp wint Amsterdamse voorronde UNICEF Talent Battle

11 november 2014

De meidenband ‘Drummer (v) gezocht’ uit Weesp won gisterenavond de voorronde in Amsterdam van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 12 en 18 jaar streden in poppodium Bitterzoet voor een plek in de finale op 26 november. Juryleden singer-songwriter Rita Zipora en Pieter en Jac van Exter van de band Jungle by Night waren zichtbaar verrast door het talent van de deelnemende bands. Nummer 2 werd de band ‘Hope’ uit Baarn.

Winnaars3

De meidenband ‘Drummer (v) gezocht’ uit Weesp won gisterenavond de voorronde in Amsterdam van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 12 en 18 jaar streden in poppodium Bitterzoet voor een plek in de finale op 26 november. Juryleden singer-songwriter Rita Zipora en Pieter en Jac van Exter van de band Jungle by Night waren zichtbaar verrast door het talent van de deelnemende bands. Nummer 2 werd de band ‘Hope’ uit Baarn.

“Muziek is een taal die iedereen verstaat, ieder kind verdiend een kans. Ons lied ‘Murder’ gaat over elk kind dat onnodig sterft, want eigenlijk is dat moord”, zo begint Noa Foppen (13 jaar), gitarist en zangeres van de winnend meidengroep. Na deze zware boodschap is de muziek bijzonder swingend en opzwepend. Jurylid Pieter van Exter roemt even later de goede combinatie van een zware boodschap met vrolijk ritme. “Zo komt de boodschap extra hard aan.”

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen voor de tweede keer. De bands die meedoen vragen aandacht voor kinderen in noodsituaties. Dat zijn er meer dan ooit. Kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan en West-Afrika zijn slachtoffer van geweld, angst, honger en ziekte. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zeventig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 24.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 24 halve finalisten over. Tien bandjes gaan door naar de finale op 26 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een opname van hun nummer in een professionele studio, airtime op Spotify en een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor hun school.

Andere finalisten komen uit voorrondes die vanavond worden gehouden in Ekko in Utrecht en morgenavond in Den Haag (Poppodium Supermarkt).

Winnaars2