Samenwerking Theater Amsterdam en UNICEF Nederland

27 februari 2014

Eén op de drie kinderen wereldwijd onder de vijf jaar bestaat officieel niet. Doordat deze kinderen geen geboortebewijs hebben, tellen ze letterlijk en figuurlijk niet mee. Ze zijn kwetsbaar voor uitsluiting en verwaarlozing. Vanaf vandaag werken het Anne Frank Fonds Basel, opgericht door Otto Frank, Theater Amsterdam en UNICEF Nederland samen om aandacht te vragen voor het belang van geboorteregistratie. Bij aankoop van een ticket voor de theatervoorstelling ANNE kunnen bezoekers een extra bijdrage geven. Elke euro die wordt gedoneerd, gaat naar UNICEF en helpt een kind aan een geboortebewijs. 1 euro = 1 ‘ticket for life’.

Mozambiqueuni28180

Een ‘Ticket for Life’ - want elk kind telt

Het Anne Frank Fonds en UNICEF werken op internationaal niveau al langere tijd samen. In de samenwerking zetten beide partijen zich in voor het verwezenlijken van kinderrechten wereldwijd. In Nederland is de samenwerking gericht op het belang van wereldwijde geboorteregistratie.

Het Anne Frank Fonds werd in 1963 opgericht door Otto Frank, de vader van Anne. Otto is universeel erfgenaam van Anne Frank en haar familie. Alle royalties worden gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen of educatieve doeleinden. Geboorteregistratie is het belangrijkste project tussen het Anne Frank Fonds en UNICEF. Bovendien wil het Anne Frank Fonds dat men de kinderen in Shoah blijft herdenken en dat men stilstaat bij de huidige omstandigheden van kinderen in conflictgebieden. Geboorteregistratie is van fundamenteel belang voor gelijke kansen van een kind. Het geeft een kind ook recht op onderwijs, medische en sociale diensten. Het werk en het doel van het fonds zijn gebaseerd op Anne Franks gedachtegoed: ze streefde naar rechtvaardigheid en gelijke mensenrechten.

 

Mozambiqueuni27865