Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulp voor kamp Rukban in Syrië

5 november 2018

UNICEF, andere VN-organisaties en de Syrische Rode Halve Maan hebben vluchtelingenkamp Rukban bereikt in het zuidoosten van Syrië. 

"Ik heb het lekker warm," zegt Khalid (5) in kamp Areesheh in het noordoosten van Syrië. Tijdens een vergelijkbare hulpactie als die voor kamp Rukban kregen hij, zijn broertjes en zusjes winterkleding van UNICEF.

"Ik heb het lekker warm," zegt Khalid (5) in kamp Areesheh in het noordoosten van Syrië. Tijdens een vergelijkbare hulpactie als die voor kamp Rukban kregen hij, zijn broertjes en zusjes winterkleding van UNICEF.

"Ik heb het lekker warm," zegt Khalid (5) in kamp Areesheh in het noordoosten van Syrië. Tijdens een vergelijkbare hulpactie als die voor kamp Rukban kregen hij, zijn broertjes en zusjes winterkleding van UNICEF.

In kamp Rukban, dat vlakbij de grens met Jordanië ligt, verblijven meer dan 50.000 mensen. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen. 

Sinds januari was het maar mondjesmaat mogelijk om de bewoners van Rukban te helpen. Daardoor zijn de omstandigheden in het kamp kritiek en zijn kinderen overleden als gevolg van gebrekkige gezondheidszorg.

Razendsnelle vaccinatie-actie

De hulporganisaties brengen onder meer winterkleding, voedsel en hygiëne kits. UNICEF heeft bovendien een razendsnelle vaccinatieactie op touw gezet; terwijl de goederen worden uitgeladen, krijgen ongeveer 10.000 kinderen onder de vijf jaar een inenting tegen polio en mazelen. 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help Syrische kinderen overleven

geef UNICEF Basics